Mijn account
De Palit GTX 1070 GameRock Premium

Als je wil gamen moet dat natuurlijk vlekkeloos gaan, het liefst op de hoogste instellingen. Dat is natuurlijk geen kleine opgave en vereist een...

Lees blogRansomware: Het type virus dat de computer in gijzeling neemt.

22 augustus 2016


Ransomware: Het type virus dat de computer in gijzeling neemt.

Ransomware

Het is een fenomeen dat al even bestaat, de eerste ransomware dateert namelijk uit 1989. Daarna zijn er meerdere soorten van dit type virus verschenen. Maar pas in 2013 kwam de bekende variant uit waar veel mensen slachtoffer van zijn geworden. Namelijk de bekende CryptoLocker, dit virus versleutelde alle bestanden op de computer en netwerkopslag. Losgeld werd geëist in de vorm van bitcoins, een digitale munt met de reputatie van bijna ontraceerbaar zijn. 

Onze tip: Betaal nooit het losgeld. De kans is namelijk heel erg groot dat de versleutelde bestanden helemaal niet meer vrijkomen. En worden de mensen die er zulke praktijken op nahouden beter op, en dit soort mensen wil je uiteraard niet "steunen".

Hoe kom je aan zo'n soort virus? 

Vaak worden deze virussen in een bestandje via de mail verspreid. Denk hierbij aan een telefoon rekening of een openstaande factuur van een vreemd bedrijf. Vaak versturen deze bedrijven helemaal geen e-mails, maar het kan natuurlijk zo zijn dat je normaal van een bepaalt bedrijf wel mail ontvangt. Let er bij deze mailtjes op of de spelling in orde is. Een e-mail van een internetaanbieder vol met taalfouten moet natuurlijk als verdacht beschouwd worden.

Open deze bestanden niet, word dat gedaan dan treed het virus in werking. Hier hoef je niet meteen wat van te merken. Maar onder tussen worden alle bestanden versleuteld. 

Wat kan je zelf doen?

Het belangrijkste is een goed onderhouden computer. Denk hierbij aan het installeren van updates van Windows, maar ook andere software. Een goede antivirus beveiliging is ook essentieel voor het veilig houden van de computer en het voortijdig ingrijpen.

Voor een aantal van deze virussen is tegenwoordig een sleutel beschikbaar. deze sleutels kunnen worden gevonden via deze site. Met deze sleutel en de juiste stappen is het mogelijk om de versleutelde bestanden weer bruikbaar te maken.Symantec Norton Security Deluxe 3.0
Symantec Norton Security Deluxe 3.0
€ 41,95

naar nieuwsoverzicht

Openingstijden computerwinkel

Maandag10:00 - 18:00
Dinsdag10:00 - 18:00
Woensdag10:00 - 18:00
Donderdag10:00 - 18:00
Vrijdag10:00 - 19:00
Zaterdag10:00 - 16:00
ZondagGesloten

Tussen 12:00 en 13:00 houden wij lunchpauze.

Computer nieuws

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van aanbiedingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief:
© 2019 Promo Computers B.V.
Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Klachtenregeling
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders vermeld.
ideal logo PostNL logo Stellar logo
Promo Systems ProdaCom