Mijn account
De Palit GTX 1070 GameRock Premium

Als je wil gamen moet dat natuurlijk vlekkeloos gaan, het liefst op de hoogste instellingen. Dat is natuurlijk geen kleine opgave en vereist een...

Lees blogEinde aan 13 jaar WiFi in Molenwaard

30 december 2015


Einde aan 13 jaar WiFi in Molenwaard

Internetprovider ProdaCom uit Langerak stopt na 13 jaar met het aanbieden van Draadloos Breedband Internet (DBiNet) in Molenwaard. 

In 2003 nam de provider, samen met enkele inwoners uit Groot-Ammers, het initiatief tot het opzetten van een regionaal WiFi netwerk. Op het moment van opzetten in 2003 was er enkel internet beschikbaar tegen telefoontikken. Het breedband netwerk bracht uitkomst voor het gebrek aan snel internet tegen vaste kosten in het toenmalige Liesveld. Het snelle internet was afkomstig van een straalverbinding van 12 kilometer afstand tussen Gouda en Gelkenes, die in 2010 is omgezet tussen Gelkenes en Utrecht (24 kilometer). Deze straalverbinding was gekoppeld via Glasvezel met het datacentrum van ProdaCom, gevestigd in EvoSwitch Haarlem.

Kerktorens

De dorpskernen binnen het DBiNet netwerk waren onderling met elkaar verbonden via straalverbindingen op de kerktorens. Het netwerk heeft ruim twaalf jaar succesvol gedraaid in de kernen Groot-Ammers, Gelkenes, Streefkerk, Langerak en Nieuwpoort en ook nog enkele jaren in Zalk (Overijssel). Ondernemer Marco Eegdeman: ‘Inmiddels is er veel keus voor particulieren op het gebied van breedband internet in onze regio. De noodzaak van ons DBiNet netwerk is er dan ook niet meer.'

Gelkenes

De laatste jaren heeft het netwerk met name nog gedraaid voor de ondernemers op Industrieterrein Gelkenes en enkele particuliere gebruikers. ProdaCom kon hierdoor op Industrieterrein Gelkenes bandbreedtes leveren die geen enkele andere provider kon leveren, tegen betaalbare prijzen. Inmiddels zijn er plannen in ontwikkeling voor een glasvezelnetwerk op het industriegebied. Op 31 december 2015 schakelt de provider de straalverbinding naar Utrecht uit en komt er een einde aan 13 jaar DBiNet.

ProdaCom

Het in 2003 opgerichte ProdaCom heeft haar dienstenpakket de afgelopen jaren flink uitgebreid. Naast WiFi netwerken en straalverbindingen kunnen klanten er ook terecht voor domeinnamen, websites, webapplicaties, telefonie en glasvezelverbindingen.


Bron: Het Kontakt

naar nieuwsoverzicht

Openingstijden computerwinkel

Maandag10:00 - 18:00
Dinsdag10:00 - 18:00
Woensdag10:00 - 18:00
Donderdag10:00 - 18:00
Vrijdag10:00 - 19:00
Zaterdag10:00 - 16:00
ZondagGesloten

Tussen 12:00 en 13:00 houden wij lunchpauze.

Computer nieuws

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van aanbiedingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief:
© 2019 Promo Computers B.V.
Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Klachtenregeling
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders vermeld.
ideal logo PostNL logo Stellar logo
Promo Systems ProdaCom